Відкриття нової магістерської програми «Соціокультурні технології»

в межах спеціальності «Менеджмент соціокультурної діяльності»

в Національному педагогічному університеті імені М. П. Драгоманова

Створення нових, актуальних навчальних програм для майбутніх професіоналів допоможе інтеграції та ефективному розвитку нашого суспільства. В ЄС вже є досвід подібних розробок, вони пріоритетні для європейського суспільства, тому ми створюємо нову програму на базі європейського досвіду, новітніх теоретічних та практичних напрацювань. Нашому суспільству вкрай необхідні актуальні освітні програми, які формують соціокультурну компетенцію: здатність діяти в різних культурних та соціальних середовищах, уміння адаптуватися до мінливих економічних та соціальних умов, здатність виявляти і реагувати на нові контексти. Надзвичайно важливим для майбутніх фахівців, в першу чергу в сфері соціокультурної діяльності, є розвиток соціального інтелекту, як вміння спілкуватися з іншими, як ключовий навик спільної роботи та побудови відносин довіри, налагодження ефективного діалогу та здатність до управління розвитком соціальних систем різного рівня складності. Саме на формування такої соціокультурної компетентності спрямована наша нова програма.

Випускники, що пройшли підготовку за програмою «Соціокультурні технології» зможуть працювати на посадах: менеджер соціальної сфери, менеджер комунікативних технологій, менеджер в сфері культури, відпочинку і спорту, комунікатор, фасилітатор, медіатор, проектний менеджер, фахівець з розвитку спільнот, репутаційний менеджмер, РR-менеджер та ін. Можливе працевлаштування на відповідних посадах в територіальних громадах, в органах державного управління, навчальних закладах, комерційних та громадських організаціях, тощо.

Програма надає знання як вирішувати конфлікти, покращувати соціальні відносини в місцевих громадах, в творчих та виробничих колективах, в громадських організаціях, інших видах спільнот, показує, як створювати середовище соціальної згуртованості, толерантності та ефективності. Програма надасть навички ефективних комунікацій, ненасильницького спілкування, технологій командоутворення, згуртованості, вирішення конфліктів та прийняття спільних рішень.

Термін навчання – 1 р. 4 міс. Вартість навчання за рік складає 15 900 грн. на денному відділенні та 12 600 грн. на заочному відділені.

   
© NPUROUNDER